Bun venit pe website-ul AGROSH+

Agriculture

Proiectul "SSM+ pentru sectorul Agricol European - Stimularea creșterii în zonele rurale prin consolidarea capacităților furnizorilor (și beneficiarilor) de medicina muncii și servicii de sănătate și securitate în muncă" - AGROSH+ (denumit în continuare proiectul AGROSH+) își propune să consolideze cunoștințele și expertiza acelor experți în domeniul SSM (medicii de medicină muncii și inginerii în domeniul securității și sănătății la locul de muncă) care își oferă serviciile întreprinderilor care desfășoară activități în cadrul sectorului agricol (mai multe subsectoare sunt incluse).

Ideea acestui proiect rezulta dintr-o analiza realizată la nivel național (in 5 tari - Bulgaria, Grecia, Irlanda, Spania si Romania) de Fundatia ROMTENS cu sprijinul partenerilor sai. Analiza a arătat că există o nevoie stringentă de cunoștințe specifice adaptate si articulate ca pachete de formare, pentru experții în domeniul securității și sănătății ocupaționale și medicii de medicină muncii care oferă servicii sectorului agricol.

Ca urmarea a acestei concluzii, Fundația ROMTENS și partenerii săi (Institutul de Medicină Preventivă pentru Mediu și Sănătate Ocupațională - PROLEPSIS din Grecia, Fundația "Centrul pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă" - FCBZR din Bulgaria, Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara - UMFVBT din România și Centrul de Cercetare pentru Muncă Irlanda - WRC din Irlanda) au decis să reunească expertiza lor în domeniile securității și sănătății in muncă și medicina muncii și să elaboreze un proiect care să vizeze colectarea, adaptarea și ajustarea cunoștințelor fiecărui partener adresându-se nevoii identificate și evaluate. Ca rezultat, propunerea de proiect AGROSH+ a fost scrisă și depusă cu succes pentru finanțare în România în martie 2016, la programul ERASMUS+ / Parteneriate Strategice / Instruire.

Proiectul a început la 1 septembrie 2016 și se va încheia la 31 august 2018. Proiectul AGROSH+ dorește să ofere o perspectivă diferită asupra serviciilor de siguranță și sănătate ocupațională furnizate companiilor din agricultură prin sporirea competențelor furnizorilor de servicii (medicii de Medicina Muncii și experții în SSM); Cele două cursuri de instruire, câte unul pentru fiecare dintre categoriile profesionale menționate, vor fi dezvoltate luând în considerare particularitățile locurilor de muncă din agricultură (de la riscurile profesionale la bolile profesionale) și testate cu experți care sunt în prezent implicați în furnizarea acestor servicii pentru companiile din mediul rural. Aceste două cursuri de formare, împreună cu o orientare dedicată utilizatorilor finali, reprezintă cele mai importante rezultate ale proiectului nostru.

Navigând pe acest website, veți găsi mai multe informații despre acest proiect, despre partenerii din proiect și despre rezultatele acestuia. Dacă sunteți expert sau furnizor de servicii (fie un specialist în medicina muncii, fie un expert în domeniul securității și sănătății in  muncă) și sunteți interesat să vă îmbunătățiți cunoștințele în domeniul securității și sănătății și / sau al medicinii muncii, vă rugăm să vă înregistrați gratuit pe platforma de e-learning . Dacă sunteți pur și simplu interesat de domeniile pe care proiectul le abordează și dacă aveți nevoie de mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa office@romtens.ro.

 

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei."

Stiri

 

Platforma E-learning

Nu aveti inca un cont? Inregistrati-va Acum!

Ati uitat parola?

 

Unelte

Utilitati:
Imprima aceasta pagina
Trimite aceasta pagina

Cautare


Proiectul este sprijinit prin Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, acordul numarul: LLP/LdV/ToI/2007/RO/013

Powered by TOOLIP Web Content Management

Proiectat si Construit de EWORX S.A.